Ipak nije kraj ljubavi: Sa šest dana zakašnjenja stigao do svoje drage (video)

Roda Klepetan sa šest dana zakašnjenja stigao je 15-tu godinu za redom u Brodsku Varoš, u Hrvatskoj, i sleteo u gnezdo svoje Malene.

Nema više razloga za zabrinutost Stjepana Vokića, koji o Malenoj brine već 15 godina, od kada joj je povređeno krilo.

Svih tih godina s proleća Malenoj dolazi njen mužjak Klepetan i oni tu, na kući Vokića, legu svoja jaja.

Vokić je ovih dana bio zabrinut za sudbinu Klepetana koji nikako nije dolazio, a s obzirom na to da je reč o rodi mužjaku u poznoj dobi, očekivalo se i da se ne više nikada ne pojavi.

Slični tekstovi

Ovo je bila prva godina da je Klepetan toliko kasnio jer je obično dolazio 24. marta, a samo jedne godine 28. marta.

Nakon šest dana kašnjenja, Klepetan se ipak pojavio i nešto posle podneva stigao na svoje odredište. Čim ga je ugledala, Malena mu je doletela u susret, a nakon pozdravljanja kljunovima, legao je da se malo odmori.

Slavonac Vokić je pre 15 godina pronašao ranjenu rodu koja više nije mogla da leti na jug i dao joj je ime Malena, a ubrzo nakon toga počeo je da je posećuje Klepetan.

Svake jeseni Klepetan je ostavljao Malenu i odlazio za Južnoafričku Reublike, a ceo region je željno očekivao proleće i povratak Klepetana.

Klepetan se uredno vraćao u ljubavno gnezdo svojoj dragoj koja ga je čekala i odbijala sve mužjake koji su joj se „udvarali“ u međuvremenu.

Inače, Klepetan i Malena su za sve ovegodine na svet doneli 54 potomka i preživeli.

Juče je bio poslednji dana kada se mogao očekivati Klepetanov povratak.

Iako je nada da će se pojaviti bila gotovo izgubljena, Klepetan je, ipak, nešto pre zalaska sunca, sa šest dana zakašnjenja, sleteo u gnezdo svoje Malene.

Ljubavi Klepetana i Malene nije kraj.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike