U trendu

Ivanić: Ne bilo pametno neodržati referendum

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić smatra da su besmislene tenzije oje se dižu oko referencuma u Reublici Srpskoj i misli da ne bi billo pametno preduzimati bilo kakve mere na neomogućaanju njegovog održavanja.

„Zabrana ili pokušaj osporavanja referenduma od međunarodnih institucija pod pritiskom bošnjačkih partija bila bi samo podrška (predsedniku RS) Miloradu Dodiku, koji će od toga napraviti političku priču, a ništa se time neće dobiti“, rekao je Ivanić, preneli su mediji u BiH.

Prema njegovim rečima, jedini razlog što je Bakir Izetbegović pokrenuo celu priču svojom apelacijom da 9. januar ne može da bude Dan RS je taj da pokaže da je moćan i da on može odlučivati o Srpskoj, a to, kako je rekao, nema veze sa samim datum koji se obeležava kao praznik.

„Odgovori će biti žestoki. 9. januar će ostati ključni praznik Republike Srpske i džaba Izetbegoviću pokušaji, bilo bi pametnije da se time ne bavi“, naveo je Ivanić.

On je istakao da se sa referendumom ne sme igrati, ako je jednom zakazan mora biti održan, jer bi otkazivanje bilo ismejavanje odluke Narodne skupštine Republike Srpske.

Referendum o 9. januaru kao Danu Republike Srpske zakazan je za 25. septembar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.