U trendu

Ivanić: Postoje dokazi o izbornim nepravilnostima koji bi mogli poništiti izbore u RS

Bivši član Predsedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da postoje dokazi o izbornim nepravilnostima koji bi mogli poništiti izbore u Republici Srpskoj.

„Verujem da je na dan izbora bilo jako puno nepravilnosti, posebno posle 23 sata kada je (lider SNSD-a i kandidat za predsednika RS) Milorad Dodik shvatio da bi mogao izgubiti“, rekao je Ivanić za regionalnu N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, tada su posmatrači opozicije uklonjeni sa biračkih mesta.

„Imamo nelogičnih podataka. Videćemo šta će reći Centralna izborna komisija (CIK), a mi imamo dokaze koji bi mogli čak i poništiti izbore u RS“, naveo je Ivanić, koji je i počasni predsednik Partije demokratskog progresa (PDP).

On je dalje kazao da je kandidatkinja opozicije za predsednika RS Jelena Trivić postigla jako dobar rezultat, kojim je on „impresioniran“.

„Ona je bila jako snažan i dobar kandidat“, ocenio je Ivanić.

Dodao je da je Dodik izgubio kredibilitet, čak i u situaciji da ne budu poništeni rezultati izbora za predsednički nivo.

„On je politički izgubio i njegov kredibilitet narušen. I to je poruka za njega – da je njegovo vreme prošlo“, naveo je Ivanić.

Govoreći o rezultatima izbora na nivou cele BiH, on je ocenio da je jedina promena Denis Bećirović (SDP), umesto Bakira Izetbegovića (SDA).

„Ako se Bećirović zadrži na kursu njegovih poruka, neće doći do promena, jer smatram da u nekim situacijama zna biti grublji od Izetbegovića“, ocenio je bivši član Predsedništva BiH.

Još je kazao da Željka Cvijanović, koja je pobedila za srpskog člana Predsedništva BiH, „nije osoba koja donosi odluke, već ih donosi Milorad Dodik“.

„Zbog istog sastava, SNSD-a zajedno sa HDZ-om i SDA, i dalje ćemo imati istu priču – stagnaciju i konflikte“, smatra Ivanić.

Govoreći o nametnutim odlukama Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, on je rekao da „ne zna da li je dobro da 27 godina posle rata BiH ima Visokog predstavnika, koji donosi čak izmene Ustava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar