najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izbeglice i dalje idu ka Sloveniji, kamp u Opatovcu pun

Privremeni izbeglički kamp u Opatovcu na istoku Hrvatske trenutno je pun i u njemu se nalazi više od 5.000 ljudi, pokazuju najnoviji podaci hrvatskog MUP koji su objavljeni danas poslepodne. 

I dalje se očekuje dolazak novih izbeglica iz Srbije, iz koje je od ponoći do 15.00 časova ušlo 2.322 izbeglih.

Od izbijanja izbegličke krize sredinom septembra u Hrvatsku je ušlo više od 195.000 izbeglica. 

Pošto je Mađarska juče u ponoć zatvorila “zelenu granicu” sa Hrvatskom i pojačala kontrole na službenim prelazima, Hrvatska je počela da primenjuje “plan C”, odnosno da prevozi izbeglice vozovima i autobusima prema Sloveniji. 

Vozovi iz Tovarnika i danas prevoze izbeglice u Čakovec, odakle ili odlaze dalje autobusima na prelaze Macelj i Mursko Središće, ili vozom prema Središću od Drave u Sloveniji. 

Prema graničnom prelazu Bregana izbeglice iz Opatovca prevoze autobusi. 

Prema poslednjim podacima iz Slovenije, u Sloveniju je iz Hrvatske ušlo oko 4.000 izbeglica, najvećim delom preko Macelja i Murskog Središća. 

Iako zasad sve protiče bez većih problema, strahuje se da se da bi moglo da dođe do zastoja u prijemu izbeglica.

Slovenački državni sekretar Bostjan Šefic izjavio je da se protok migranata iz Hrvatske kroz Sloveniju i u nedelju odvija uredno, ali da bi ubuduće moglo doći do teškoća ako bi Hvatska slala više izbeglica nego što bi Slovenija i Austrija mogle prihvatiti, prenela je agencija Hina. 

On je rekao da Ljubljana insistira da se postupci s izbeglicama detaljno usklade jer će u tranzitu Slovenija primiti samo one koje može da administrativno obradi.

Hrvatska bi, prema njegovim rečima, želela da u Sloveniju dnevno prebaci oko 5.000 ljudi, dok je Austrija iz Slovenije spremna dnevno da primi 1.500 osoba.

(Beta)

1 komentar
  1. zoran1

    I nema države bez Vučića.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike