najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izbeglice i dalje stižu i kamp u Opatovcu

Izbeglice i dalje stižu iz Srbije u Hrvatsku preko područja Bapske, a jutros je isped privremenog izbegličkog kampa u Opatovcu stiglo petnaestak autobusa, javila je Hrvatska televizija.

Izbeglice strpljivo čekaju na registraciju i ulazak u kamp iz kojeg će tokom dana organizovano biti prevezen na slovenačku granicu.

Prema izveštajima s terena, u Berkasovu u Srbiji, odakle izbeglice i migranti prelaze srpsko-hrvatsku granicu, na ulazak u Hrvatsku čeka više od 1.000 ljudi, a iz Preševa neprekidno stižu nove izbeglice.

Hrvatska televizija javila je da je prihvatni kamp u Opatovcu, u kojem se tokom noći nalazilo oko 3.000 ljudi, tokom noći ispražnjen, a izbeglice su prevezene do slovenačke granice.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je juče da Hrvatska želi dogovor sa Slovenijom o izbeglicama, ali ne na način da u Hrvatsku ulazi 7.000 ili 8.000 hiljada ljudi, a u Sloveniju 2.500.

Slovenija, s druge strane, kritikuje Hrvatsku zbog velikog priliva izbeglica, koje, kako tvrde, hrvatske vlasti u Sloveniju šalju bez najave, pa su ljudi morali da prelaze i preko hladne reke Sutle.

Na graničnom prelazu Bajakovo u 10 sati sastaće se ministri unutrašnjih poslova Srbije i Hrvatske, Nebojša Stefanović i Ranko Ostojić, koji je u četvrtak rekao da očekuje konrektni dogovor o humanijem odnosu prema izbeglicama.

U poslednjih mesec dana kroz Hrvatsku je prošlo više od 220.000 izbeglica i migranata sa Bliskog istoka koji uglavnom beže pred ratom i utočište traže u Nemačkoj.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike