U trendu

Izetbegović: Doći će dan kada će svi u BiH slaviti Dan državnosti

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras da veruje da će doći dan kada će svi u BiH slaviti Dan državnosti.

„Nisam prorok da znam kada će biti taj dan, ali mi sve što sam radio kao političar daje za pravo da verujem da će se to dogoditi. Garantujem vam da će doći taj dan“, rekao je član Predsedništva BiH odgovarajući na pitanje televizije N1 kada će doći dan da svi građani BiH slave Dan državnosti.

Izetbegović je povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, organizovao svečani prijem u zgradi Predsedništva BiH kojem nisu prisustvovala druga dva člana Predsedništva, Dragan Čović i Mladen Ivanić.

On je u govoru na prijemu istakao kao važnu konstantu u istoriji bh. društva – tradiciju kulturnog, etničkog i religijskog pluralizma, te je dodao da su BiH i njeni gradanji i narodi kroz celu istoriju plaćali visoku cenu da odbrane i očuvaju taj „jedinstveni bosanskohercegovački pluralizam i raznolikost“.

Izetbegović je, takođe, građanima BiH poručio da vole svoje komšije i veruju im više nego nekom „preko reke koje nikada nisu videli“.

Federalne vlasti Bosne i Hercegovine proslavljaju danas Dan državnosti BiH, dok političari iz Republike Srpske ovaj praznik negiraju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)