U trendu

Izetbegović: Drago mi je da se srećem s Vučićem i Nikolićem

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da su odnosi Srba i Bošnjaka od ključne važnosti za BiH i za region, i dodao da mu je uvek drago da se sretne s predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem kako bi pokušao da popravi odnose.

„Bez obzira na to što se desilo na Balkanu, moramo popravljati odnose Bošnjaka i Srba, ta osovina je od krucijalnog značaja za stabilnost na celom Balkanu. Tu se mora razgovarati, izneti stavovi, razmeniti informacije, inače počinju da rastu predrasude i nepoverenje, tako da mi je uvek drago sresti i sa Aleksandrom Vučićem i s Tomislavom Nikolićem, i pokušavati odnose s njima popravljati“, rekao je Izetbegović u sinoćnoj emisiji „Intervju 20“ na državnoj BHT1 televiziji.

Dodao je da političari moraju pomoći narodu, a da bi to uradili, odluke moraju donositi racionalno.

Upitan šta misli o dolasku predsednika Srbije Tomislava Nikolića u BiH, najavljenom za jesen, Izetbegović je rekao da je Nikolić u posetu trebalo da dodje još u aprilu.

„Gospodin Nikolić je tada ostao sam, kada je raspuštena Vlada. Kada su imali vanredne izbore u Srbiji on je bio jedini predstavnik vlasti i nije mogao da napušta Srbiju tako da tada nije došao”, kazao je on.

Izetbegović je podsetio da je Nikolić potom učestvovao na samitu Procesa Brdo-Brioni i tada je rekao da je spreman da dodje u Sarajevo već u oktobru ili novembru.

„Voleo bih da to bude u vremenu mog predsedavanja Predsedništvom, zbog bošnjačko-srpskih odnosa, ali zo je na njemu, pa kada bude spreman, mi ćemo ga rado ugostiti u Sarajevu“, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH,.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.