najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Izetbegović: Nema vraćanja na izvorni Dejton

Bošnjački član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da nema vraćanja prenetih nadležnosti entitetima, jer bi to bilo vraćanje Bosne i Hercegovine unazad.

“Nema nazad. Samo napred. Nikakav izvorni Dejton, nikakav Vašingtonski sporazum. Ako se budemo vraćali, onda ćemo mi Bošnjaci tražiti da se vratimo na 1991. godinu i Republiku Bosnu i Hercegovinu”, odgovorio je Izetbegović.

On je to rekao komentarišući izjavu predsednika RS Milorada Dodika da će insistirati da Republici Srpskoj budu vraćene nadležnosti prenete na državni nivo od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas.

U Sarajevu je danas održan sastanak koalicionih lidera Federacije Bosne i Hercegovine – Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Fahrudina Radončića, na kojem je konstatovano da je parlament Federacije BiH već mesecima u zastoju i da je razgovarano o načinima za rešavanje tog problema.

(Beta)

1 komentar
  1. Lokum

    Ko tebe išta pita..Da ti nije bilo BABA nebi bilo onoliko protjeranih,ubijenih i zapaljenih kuća..Htio je BiH za sebe a i cjeloviotu..Isti si otac,,Primiri se ne izazivaj belaj..Bolje da živite u miru i slozi nego mržnju prema Srbskom narodu da iskazuješ..R.Srpska je stvarnost i da joj vratiite sve nadležnosti oteti baš iz Dejtonskog sporozuma,inače referendum i ocepljenje R.Srpske!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike