U trendu

Izetbegović pozvao Bošnjake na strpljenje

Uoči današnjeg referenduma o Danu Republike Srpske, predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović pozvao je Bošnjake povratnike da ne nasedaju na eventualne provokacije, prenose mediji u Bosni i Hercegovini.

– Pozivam povratnike u RS da ne nasedaju na provokacije, da ne napuštaju svoje domove niti mesta u kojim žive. Referendum će proći, Bosna i Hercegovina će ostati. Zato će sutra mera vaše hrabrosti biti strpljenje – kazao je Izetbegović za Klix.ba.

U Republici Srpskoj na snazi su velike mere bezbednosti, kako ne bi došlo do eventualnih nemira ili incidenata. Nešto ranije politički predstavnici Bošnjaka u RS pozvali su povratnike da ne izlaze na referendum i da ne učestvuju u tom antiustavnom delovanju.

– Organi javnog reda i mira u entitetu RS dužni su da bezbednost pruže svim građanima. Do incidenata i zastrašivanja povratnika u ovakvoj atmosferi ne sme doći. Država Bosna i Hercegovina neće biti talac avanturizma i voluntarizma Milorada Dodika. Uz vas je civilizovani svet i sve institucije ove zemlje, koje ostaju u funkciji čuvanja mira i ustavopravnog poretka – zaključio je Izetbegović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.