U trendu

Izetbegović sprečio slanje pisma Igora Crnadaka u Hag

Bošnjački član Predsedništva, Bakir Izetbegović naredio je ambasadorki BiH u Hagu Mirsadi Čolaković da ne prosledi pismo koje je šef diplomatije Igor Crnadak uputio MSP pravde i u kom ističe da je Izetbegovićeva odluka o pokretanju revizije presude protiv Srbije doneta izvan institucija BiH i da zbog toga nije pravosnažna.

Ovakav diplomatski skandal do sada nije zabilježen u bh. diplomatiji, jer je Čolakovićeva odbila zadatak ministra Crnatka da uruči obaveštenje Sudu pravde u Hagu, ocenila je ATV.

Šef diplomatije BiH Igor Crnadak je ipak uspeo da dostavi pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu drugim kanalima.

U pismu Crnadak obaveštava sud da je Izetbegovićeva odluka doneta izvan institucija BiH, te da zbog toga nije pravosnažna.

Sutra će se u Banjaluci održati sastanak predsedavajuceg bh. Predsedništva Mladena Ivanića i ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka, nakon kojeg će se Crnadak na pres konferenciji detaljnije izjasniti o ovom slucaju, navodi ATV.

U poneđeljak će uslediti i sastanak lidera stranaka Saveza za promene sa predstavnicima zajedničkih institucija BiH iz Republike Srpske, nakon kojeg će biti zauzet stav o najnovijem potezu Bakira Izetbegovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.