U trendu

Izetbegović: Zahtev za reviziju Hagu sledeće nedelje

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegovic najavio da će sledece sedmice biti podnet zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Medunarodnim sudom pravde u Hagu.

On je naveo da je većina učesnika današnjeg savetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, verske i nevladine zajednice dala podršku inicijativi za podnošenje zahteva za reviziju presude, preneli su bosanski mediji.

Izetbegović je dodao da cilj današnjeg skupa nije bilo donošenje odluke, niti je to bilo moguće, nego je savetovanje održano kako bi se njegovi učesnici upoznali o nalazima ekspertske grupe i ključnim elementima za pokretanje proseca revizije.

Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno

Bakir Izetbegović, je povodom hapšenja generalnog sekretara svoje stranke, Amira Zukića, rekao večeras da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.

Zukić je uhapšen danas u Sarajevu, radi krivičnog dela udruživanja činjenja krivičnih dela, primanja nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, preneo je portal Avaz.ba.

„Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno“, rekao je Izetbegović novinarima, nakon što je saopštio odluku o pokretanju zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

„Moramo verovati našem pravosuđu“, kazao je i dodao:

„Neću sada o detaljima, jer bi se više o ovom slučaju trebalo znati ubrzo“.

Mediji u BiH prenose da je u toku pretres Zukićeve kancelarije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.