Jakovčić: Tompson svesno čini veliku štetu Hrvatskoj

ZAGREB – Evropski parlamentarac i počasni predsednik IDS, Ivan Jakovčić, izjavio je da Marko Perković Tompson „svesno i namerno“ čini veliku štetu Hrvatskoj, jer veličanjem ustaštva, ubija veru u dobro.

„Jadno je da zarađuje lovu na mladima. Pre ili posle, i on će se suočiti sa sudbinom koja će ga prokazati kao čoveka koji, veličajući nacizam, fašizam i ustaštvo, ubija veru u dobro“, rekao je Jakovčić u subotnjem intervjuu za zagrebački Večernji list.

Upitan da komentariše Tompsonove nastupe, kroz koje su ovog leta strani mediji ne baš u sjajnom svetlu predstavili Hrvatsku, Jakovčić kaže da je potpuno nehrišćanski zarađivati na zlu.

„Takav tip čoveka je jad i beda za mene. Iskorišćavati zlo da bi zarađivao potpuno je nehršćanski i nadam se da će se njemu to vratiti kao bumerang. Kao i svim nacistima“, rekao je Jakovčić u, inače, opširnom intervjuu za Večernji.

Inače, strani mediji su konstatovani da su prisustvom Tompsona na dočeku hrvatske reprezentacije sa Svetskkog prvenstva u fudbalu u Moskvi, svetski vicešampioni sebi zadali autogol.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike