U trendu

Janeva danas ponovo kod tužioca zbog afere „Reket“

SKOPLJE – U skopskom Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju danas će ponovo biti ispitivana bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja je osumnjičena u aferi „Reket“.

Juče je u tom tužilaštvu bio Bojan Jovanovski – Boki 13 koji je prvoosumnjičeni u slučaju „Reket“, ali je on odbio da da izjavu pred tužiocem zbog, kako je naveo njegov advokat, nemogućnosti da prethodno ostvari uvid u dokaze.

Tužilac Vilma Ruskoska koja je nadležna za slučaj “Reket” juče je informisala da je završen istražni postupak i da je u toku rok od 15 dana za uvid u dokaza od strane osumnjičenih.

Ovo je drugo ispitivanje Janeve o aferi “Reket”, nakon što je 20. avgusta saslušana u svojstvu svedoka, dok je sledeći dan osumnjičena, privedena i određena joj bila mera pritvora do 30 dana, koja je prošle nedelje produžena na još 30 dana.

Afera “Reket” otvorena je u julu nakon objavljivanja prisluškivanih razgovora na portal italijanskog lista “La Veritas”, u kojima se čuje da su osumnjičeni iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.