U trendu

„Jesenja sonata“ Jagoša Markovića premijerno u Budvi

Na novoj sceni festivala „Vještica“, sa početkom u 21.30h, večeras će biti premijerno odigrana „Jesenja sonata“, u okviru festivala „Grad teatar“. Režiju potpisuje Jagoš Marković a u jubilarnoj sezoni, u kojoj Atelje 212 obeležava 60 godina postojanja, ova predstava se organizuje u saradnji sa festivalom „Grad Teatar“ Budva koji ove godine slavi 30 godina od osnivanja.

U osvrtu na rad na pomenutoj predstavi Jagoš Marković je istakao da je „Jesenju sonatu odabrao: „Zato što smo željni dubine, tišine, jer smo siti nakita, laži, jeftinoće, jer nam treba očišćenja, istine, katarze. Jer je duhovnost ugrožena na ovim prostorima, jer se od reklama ne vide slike, od farme i sarme ne čuje se tihi glas jednog Šopena. Bergman je sve drugo i drugačije. On je za one koje boli duša, za one kojima je duša lepo vaspitana, za one koji su se sklonili, emigrirali u svoju stvarnost, nadjačani bukom, i usamlj­eni na svaki način. Za one kojima treba teatar metar i po izdignut od zemlje“ (Politika).

U predstavi igraju Tanja Bošković, Branka Šelić, Mladen Andrejević i Jelena Petrović.

Prevod je uradila Dobrila Stojnić, lekturu Ljiljana Mrkić Popović, kostimograf je Maria Marković, a asistent režije Tara Lazarević. Režiju i izbor muzike potpisuje Jagoš Marković.

Prevoz za „Vješticu“ je obezbeđen (21h sa polukružnog toka u Budvi).

Beogradska premijera je zakazana za 22. septembar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.