U trendu

Jovanović: Ništa od EU bez sporazuma s PR, ako BiH ….

SKOPLJE – Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da Srbija može da zaboravi na članstvo u EU ukoliko Bosna i Hercegovina ostane u ovakvoj situaciji kao što je danas i ako Beograd i Priština ne postignu sporazum.

„Zaboravite na Srbiju u EU ako je BiH tamo gde je danas. Zaboravite na Srbiju u EU ukoliko ne postignemo sporazum sa Kosovom sa izvesnom budućnošću.Naša društva ne mogu da razumeju šta se dogodilo u prošlosti, posebno srpsko društvo – mi smo žrtve NATO kampanje, samo naša država mora da se složi sa tako neverovatnim zahtevom da prizna kosovsku nezavisnost“, rekao je on.

Dodao je i da nema države na svetu koja se suočila sa takvim zahtevom.

Ako je Srbija pod tako velikim pritiskom, gde je prostor za mišljenje i uverenje da će jedan sporazum popraviti sve, upitao je Jovanović, koji je u Skoplju učestvovao na Liberalnom forumu.

On je naglasio da je neophodno da Evropska unija otvori perspektivu za Makedoniju, Kosovo, BiH i Srbiju posle makedonskog referenduma i sporazuma Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju LDP.

Forum su organizovali ALDE partija i Mreža liberala Jugoistočne Evrope (LIBSEEN) povodom deset godina regionalne saradnje i liberalne mreže u Jugoistočnoj Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.