U trendu

Jović: Rezultat nije dovoljan za mandat, ali jeste za ponos

ZAGREB – Lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) ostala je ispod izbornog praga na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj, a njen kandidat evropaslanika Dejan Jović putem Fejsbuka je zahvalio biračima i poručio da „ovaj rezultat nije dovoljan za mandat, ali jeste za ponos“.

„Najlepše hvala svima koji su juče glasali za listu 24 (SDS S) i posebno onima koji su uz to još zaokružili i moje ime. Dobili smo 30.000 glasova, što je mnogo – iako nedovoljno za mandat. Dirnut sam time što je čak 4.590 ljudi pritom biralo mene lično“, naveo je Jović, prenosi index.hr.

On je ocenio da „za analize ima vremena“.

„Zahvalan sam SDS S-u koji mi je ponudio da budem njihov kandidat. Kao stranka, mogu da budu jednako zadovoljni koliko i nezadovoljni rezultatom. Pokazali su da su jači od mnogih koji im prigovaraju na navodnom nedostatku legitimiteta. 30.000 glasova u današnjoj Hrvatskoj ne mogu samostalno da skupe baš sve parlamentarne stranke. To im otvara nove mogućnosti. Samo napred, pametno i hrabro!“, napisao je Jović.

Hina je prenela da je predsednik SDS S-a i nosilac stranačke liste na evropskim izborima Milorad Pupovac poručio u nedelju kako je zadovoljan kampanjom i rezultatima, ocenivši da je SDS S postigao vidljivost koju nije imao, kao i političke ciljeve koje do sada nije uspevao da postigne.

U novom sazivu Evropskog parlamenta naći se po četiri poslanika vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i vodeće opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske, u Brisel se vraća ultradesničarka sa liste Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić, poznata po antisrpskim stavovima, koja je osvojila najviše preferencijalnih glasova – 68.882, a po jednog evropaslanika imaće i Nezavisna lista Mislava Kolakušića, Živi zid i Amsterdamska koalicija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.