U trendu

Kamenos dobio žuti karton za povlačenje iz grčke vlade

ATINA – Lider Nezavisnih Grka i ministar odbrane Grčke Panos Kamenos dobio je žuti karton na današnjem sastanku sa poslaničkom grupom svoje stranke koja je odbila njegov zahtev za povlačenje iz vlade, prenosi makedonska TV Telma.

Kamenos je tražio dozvolu da saopšti grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu da se njegova stranka povlači iz vlade, međutim samo dva poslanika su podržala njegov predlog.

Sastanak je prošao u napetoj atmosferi jer poslanici nisu hteli da prihvate uslove koje je postavio Kamenos.

Sastanku nisu prisustvovali ministarka za turizam i zamenik ministra unutrašnjih poslova koji su takođe iz redova stranke Nezavisnih Grka.

Kako prenose grčki mediji, Kamenos je nekoliko puta pokušao da stupi u telefonski kontakt s ministarkom turizma ali ona mu nije odgovorila.

Kamenos, koji nije hteo da daje izjave nakon partijskog sastanka, napisao je na svom Tviter nalogu da je jedino razmimoilaženje u funkcionisanju aktuelne vlade ime Makedonija.

„Jedino razmimoilaženje u koalicionoj vladi jeste ime Makedonija. Ostale poslove rešavamo parlamentarno. Pitanje oko poverenja ne postoji osim ako nije povezano sa Sporazumom iz Prespe, o čemu će odlučivati organi stranke Nezavisnih Grka i o tome ću izvestiti premijera“, istakao je Kamenos.

Kamenos je trebao da se sastane s premijerom Aleksisom Ciprasom, ali je sastanak odložen nakon jučerašnje neizvesnosti oko usvajanja ustavnih amandmana u Makedoniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar