U trendu

Kapeli i Kujundžić različito o obraćanju Pupovca

ZAGREB 12. septembra (Tanjug) – U hrvatskoj ne jenjavaju reagovanja na obraćanje, Milorada Pupovca, a ministari turizma i zdravlja, Gari Kapeli i Milan Kujundžić, različito komentarišu poruke lidera Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S).

Kapeli je jučerašnje obraćanje Pupovca označio kao „velikii pomak”, ali nije želeo da komentariše optužbe koje je na račun Pupovca iznela predsednica Kolinda Grabar Kitarović, dok Kujundžić veruje da je lider SDS S svestan da je pogrešio.

„Veliki pomak i želja da se iskreno kaže u kojem smeru ide, da prvenstveno želi da se primirii situacija, koja nikako ne bi smela da eskalira“, rekao je Kapeli novinarima uoči sednice vlade.

Na opasku novinara da se Pupovac nije izvinio, a ni dovojno ogradio od prethodne izjave, kojom je modernu Hrvatsku uporedio sa ustaškom NDH, Kapeli je rekao da ne bi da analizira da li je predsednik SDS S želeo da se izvini ili ne, ali da u svakom slučaju treba „primiriti neki stvari“.

Upitan da komentariše izjavu Grabar Kitarović, kojom je Pupovca optužila da se bavi političkim ucenjivanjem, Kapeli je novinare uputio da za to pitaju predsednicu, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Kujundžić, piše ovaj zagrebački dnevnik, nije konkretno odgovorio da li se, prema njegovom mišljenju, Pupovac dovoljno ogradio od poređenja današnje Hrvatske s ustaskom NDH, poručivši da je bitnije da lider SDS S to ne ponovi.

„Mislim da ne treba zagrevati atmosferu, verujem da je Pupovac svestan da je pogrešio i da to nije trebalo da uradi, ali važnije od toga, nadam se da takve stvari više neće izgovarati i zagrevati atmosferu“, rekako je Kujundžić.

Dodao je kako to ne treba ni Hrvatima i Hrvatskoj kao državi, niti bilo kojoj nacionalnoj manjini.

„Treba živeti u miru, s poštovanjem, uvažavanjem, a ne ložiti vatru kao što je to radio Pupovac, a povod su mu bili huligani koji su napali te momke, što je za osudu“, kazao je ministar zdravstva.

Na insistiranje novinara da kaže da li se Pupovac dovoljno ogradio od pređašnje izjave, Kujundžić je ponovio da je važnije da lider SDS S to ne uradi ponovo.

A o tome da li SDS S treba da ostane u vladajućoj koaliciji ili ne „ljudi će sami odlučiti, međutim ova lađa ide dalje“, kazao je Kujundžić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar