U trendu

Karamarko odbio ideju Mosta

Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko odbio je danas predlog Mosta o formiranju jedinstvene vlade rekavši da ne želi vladu sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) Zorana Milanovića.

„Nama to nikako ne odgovara jer kako ćemo sesti za isti stol s onima koji su upropastili hrvatsku privredu“, rekao je Karamarko novinarima u Zagrebu posle susreta s čelnicima Mosta od kojih zavisi formiranje nove vlade, jer vodeće koalicije okupljene oko HDZ i SDP nemaju dovoljno mandata da samostalno formiraju novu vlast.

On je ocenio da ideja Mosta nije realna i da je kontradiktorna. 

„Mi smo stranka koja je pobedila na izborima, imamo relativnu većinu, imamo program koji se radio dve i po godine, mi se ne možemo resetirati i reći – to ne postoji, sad ćemo mi s nekakvom, ne znam kakvom vladom, i ovima koji su nas upropastili“, rekao je lider HDZ.

On je izrazio zadovoljstvo razgovorom s čelnicima Mosta, iako, kako je rekao, još nisu postigli dogovor. 

Karamarko je dodao da će kada on bude mandatar „vlada biti ekspertna i stručna i svako će moći da učestvuje ako je stručnjak i želi dobro zemlji“. 

SDP i njen lider Zoran Milanović još se nisu izjasnili o ideji Mosta.

Lider Mosta Božo Petrov izjavio je ranije danas da je ta stranka vodećim koalicijama u Hrvatskoj preložio formiranje jedinstvene vlade HDZ, SDP i Mosta. On je naglasio da je Hrvatskoj sada potrebno jedinstveno i da bi svako drugo rešenje u ovom trenutku, što se tiče Mosta, bila prevara birača.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar