U trendu

Katastrofa u Splitu: Požar uništava groblje i naselja, građani evakuisani! (video)

Dalmacija je u plamenu, Split gori. Vatra koja je sinoć počela u selu Tugare iznad Omiša tokom dana se proširila prema Splitu. Celo jutro i popodne Splićani su prisustvovali apokaliptičnim scenama iz Sitnog Gornjeg i Donjeg, Srinjina i Žrnovnice, prenosi Index.hr.

Na području Splitsko-dalmatinske županije po vrlo nepovoljnim uslovima i pomognuti snažnim vetrom gori 12 požara, koje gasi oko 400 ljudi sa više od 100 vatrogasnih vozila i uz pomoć kanadera i er-traktora, izjavio je danas vatrogasni komandant Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

Kod Sitna Gornjeg brani se kuća po kuća, kanaderi pomažu da vatrogasne snage mogu prići vatri, a slično je kraj Tugara, gde je vatra odmaknuta od kuće, ali zbog vetra može opet promeniti smer, rekao je Glavina, prenela je Hina.

Dislocirali smo sve ljude i digli domaće snage koliko smo god mogli, tako da u proseku na svakom požaru sada gasi po 30 vatrogasaca plus veliki požar kod Sitnog na kojem je puno više ljudi, rekao je Glavina.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da su rezervne snage hrvatske vojske stigle u deo Žrnovnice, te da će doći i vatrogasci iz dugih županija.

Božinović je rekao da povređenih nema, osim što je jedan muškarac preminuo od srčanog udara, a o materijalnoj šteti u ovom trenutku teško je precizno govoriti.

Ima izgorelih maslinika, štete na nekim objektima, nekim kućama, međutim za pravi uvid je potrebnmo da se situacija smiri, dodao je on.

Nekoliko hiljada Splićana napustilo je domove u nadi da će u toku noći i jutra vatrena stihija biti pod kontrolom vatrogasaca.

2 komentara
  1. Maki

    Kad su čobani i ne kose oko kuće pa im vatra dođe u kuću.

  2. Vladimir

    Fali jedna Oluja da rasplamsa požare u NDH.. duni vjetre malo preko…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike