U trendu

Kazna za Tompsona zbog ustaškog pozdrava

Policijska uprava šibensko-kninska kazniće pevača Marka Perkovića Tompsona, poznatog po nastupima na kojima izvodi ustaške pesme, zbog klicanja ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ na koncertu u Kninu povodom obeležavanja 20. godišnjice akcije „Oluja“, saznaje portal Šibenik.in.

Tompson će biti kažnjen na osnovu Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prema kojem je za tu vrstu prekršaja predviđena novčana, ili kazna zatvora do 30 dana.

Pored toga, Tompsonu preti i kazna zbog nenošenja bezbednosne kacige tokom jučerašnje vožnje kroz Knin.

Inače, u šibensko-kninskoj policiji kažu da su, za sada, utvrdili deset različitih prekršaja tokom i pre koncerta, ali s obzirom da je to javno okupljanje audio i video snimano i fotografisano u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlašćenima, pregledom tih snimaka tek će biti utvrđeno da li postoji osnovana sumnja u prekršaje.

Kako prenose lokalni mediji, među ostalim prekršajima, zabeležen je jedan slučaj prodaje zastave neprikladnog sadržaja, te dva slučaja nošenja zastave, odnosno kape neprikladnog sadržaja.

Dogodio se i jedan fizički sukob, a u dva navrata zabeleženo je omalovažavanje pripadnika policije, prenose mediji

Tokom centralne proslave Dana pobede na trgu u Kninu, podaci su iz policije, okupilo se oko 25.000 posetilaca i na toj svečanosti nije bilo narušavanja javnog reda i mira, niti prekršaja druge prirode.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar