U trendu

Keleminec pretio Pupovcu i huškao sledbenike

Predsednik minorne desničarska stranke A-HSP Dražen Keleminec poručio predsedniku Srpskog nacionalnog vijeća Miloradu Pupovcu da, ako mu se ne sviđa ustaški usklik „Za dom spremni“, odseli u Srbiju, a svoje sledbenike pozvao da slede njegov primer, nakon čega su usledile i pretnje smrću.

Keleminec je ovu poruku Pupovcu uputio nakon što je glasilo SNV „Novos/sti“ objavilo tekst o spomen ploči hrvatskim veteranima sa uklesanim ustaškim pozdravom u centru Jasenovca, što je podiglo prašinu u Hrvatskoj i šire.

Pupovac je, naime, tri dana nakon objavljivanja priče o spornoj spomen-ploči na svom Fejsbuk profilu konstatovao da se niko od nadležnih predstavnika vlasti odgovornih za ustavnost i zakonitost nije oglasio na tu provokaciju.

„Ovu poruku sam poslao Miloradu Pupovcu: Ne s…. Sa pozdravom Za dom spremni borili smo se protiv tvojih četnika koji su hteli Veliku srbijicu. Zato ima da ćutiš jer ovo je Hrvatska“, napisao je potom Keleminec na svom profilu i zatim svojim sledbenicima dao instrukciju da poučeni njegovim primerom učine isto i Pupovcu pošalju „poruku-čestitku s pozdravom “Za dom spremni“”, napisao je Keleminec.

A da se njegovi sledbenici ne bi previše mučili, postavio je i poveznicu na Pupovčev profil i poručio mu da „ako mu taj pozdrav smeta odseli u Srbiju“.

Da je njegov huškački poziv urodio uznemirujućim, uvredljivim i pretećim porukama, dokazuje čitav niz komentara i privatnih poruka kojima su Keleminčevi sledbenici pod imenima i prezimenima zasuli profil predsednika SNV-a.

Mnoge od njih sadržavale su i pretnje smrću.

„Prometne nezgode se dešavaju, jelda Milorade“, „Pa dobro kaj nema neka vrba za tog smrada“, samo su neke od njih, preenele su Novos/sti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.