Kentera: Vreme je da Rusi dignu ruke od Crne Gore

Podrškom prijemu Crne Gore u NATO, Sjedinjene Američke Države su poslale jasnu poruku Rusiji da apsolutno ne može da se meša u unutrašnja pitanja vojnog saveza, ocenio je predsednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

„Članstvo Crne Gore u NATO potvrđuje njeno mesto u evroatlantskom sistemu vrednosti“, rekao je Kentera za podgoričke Vijesti i dodao:

„Mislim da je vreme da shvate da treba da dignu ruke odavde i da ovde više nemaju apsolutno šta da traže, već da su dobrodošli samo kao gosti“.

Komentarišući ratifiakciju u Senatu, iz američke ambasade su kazali da je podrška 97 od 100 senatora veliki korak napred prema članstvu.

„Verujemo da članstvo Crne Gore u NATO potvrđuje njeno mesto u evroatlantskom sistemu vrednosti i da će doprineti miru, stabilnosti i prosperitetu na Balkanu, u Evropi i SAD“, saopšteno je Vijestima iz Ambasade SAD.

Ova odluka je potvrda i američke posvećenosti Balkanu i NATO u trenutnu kada su mnogi očekivali da će se spoljna politika SAD promeniti dolaskom Donalda Trampa na vlast, smatra Kentera.

Posle odluke Senata, poslednji korak u američkoj ratifikaciji je potpis Trampa, a Kentera očekuje da se i to desi uskoro.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike