U trendu

Kitarović osudila napad na navijače Partizana

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović osudila je danas napad na navijače beogradskog košarkaškog kluba „Partizan“ u Zagrebu, nazivajući ga huliganskim.

Kitarović je, osuđujući svaki oblik nasilja i netrpeljivosti, istakla da očekuje brz završetak istrage, utvrđivanje stvarnih motiva napada i kažnjavanje počinitelja, saopštila je kancelarija hrvatske predsednice.

Ona je osudila premlaćivanje 18-godišnjeg azilanta u Karlovcu, huliganski napad koji se dogodio nakon košarkaške utakmice između Cedevite i Partizana i vandalski čin bacanja suzavca u noćni klub, na čijoj meti su bili članovi LGBT populacije, prenela je Hina.

Kitarović je osudila i napad od prošle nedelje u gradskoj četvrti Banija u Karlovcu kada je više nepoznatih osoba fizički napalo 18-godišnjeg azilanta iz Iraka i napad maskirane grupe huligana u Zagrebu na petoricu simpatizera Partizana iz Bosne i Hercegovine.

Apelovala je na suzdržavanje od komentara o motivima napada do završetka istrage kako se ne bi podizale tenzije u javnosti.

Nešto ranije, hrvatska policija je privela maloletno lice zbog napada na navijače Partizana u Zagrebu posle utakmice između Cedevite i Partizana u ABA ligi.

„Više nepoznatih počinitelja telesno je napalo pet bosansko-hercegovačkih državljana (37, 30, 33, 33, 39 godina), a zatim i 25-godišnjeg radnika koji je pokušao da spreči sukob. U službene prostorije na kriminalističko istraživanje dovedena je jedna osoba dok je 37-godišnjem BiH državljaninu pružena lekarska pomoć zbog lakše povrede“, saopštila je zagrebačka policija, a prenosi sajt Indeks.

Grupa od 10 huligana napale je navijače Partizana u jednom zagrebačkom kafiću 45 minuta nakon utakmice i pobede Cedevite 79:67.

Prema pisanju hrvatskih medija, u sukobu su letele čaše i betonski blokovi, dok je jedan navijač Partizana zadobio povrede glave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar