Kitarović, poučena iskustvom, prijavila plan puta u SAD

ZAGREB – Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović obavestila je Komisiju za utvrđivanje sukoba interesa da putuje u SAD, gde će boraviti delom i privatno, poučena iskustvom premijera Plenkovića, ali i sopstvenim, iz 2017, kada je boravila u SAD o trošku budžeta, a da niko nije znao kojim povodom i u kom svojstvu.

Boravak Kitarović u SAD 2017., nije bio najavljen pa je u Hrvatskoj označen kao „misteriozan“, a nakon što se predsednica pojavila u Dnevniku HTV, izjavom snimljenom ispred ograde Bele kuće, građani su hteli da znaju da li je u pitanju službeno ili privatno putovanje.

Grabar Kitarović je ovaj put Komisiji predočila da u četvrtak odlazi na službeni put u Sjedinjene Države, gde će prisustvovati Generalnoj skupštini UN, objavio je portal Telegram, a Komisija je pohvalila njenu revnost i poštovanje procedura.

U dopisu Komisiji predočila je da će u SAD provesti devet dana, i da planira da poseti ćerku Katarinu, te da će troškove tog, privatnog dela boravka u SAD, snostiti sama, prenela je N1 tv u Zagrebu.

Ta Komisija je, inače, nedavno pokreula postupak utvrđivanja sukoba interesa kod premijera Andreja Plenkovića zbog puta u Helsinki.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    A naši po svetu putuju kad im se ćefne i gde hoće. Ponekad idu i sa partnerima/partnerkama i nikome ne polažu racuna. Naravno ne putuju o svom trošku. Cesto se kriju iza floskule -gradjane Srbije to ne košta-ništa, to plaća neko drugi (sic). Ponekad pošaljju i članove uže ili šire familije na letovanja naravno u (našem) interesu i trošku

  2. Anonimni

    A naši po svetu putuju kad im se ćefne i gde hoće. Ponekad idu i sa partnerima/partnerkama i nikome ne polažu racuna. Naravno ne putuju o svom trošku. Cesto se kriju iza floskule -gradjane Srbije to ne košta-ništa, to plaća neko drugi (sic). Ponekad posalju i članove uže ili šire familije na letovanja naravno u (našem) interesu i trošku

Napišite komentar