U trendu

Kitarović se nada napretku po pitanju nestalih

ZAGREB – Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović učestvovala je danas na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih u Karlovcu, gde je poručila da je rešavanje pitanja nestalih njen prioritet i moralni dug države, koji još nije ispunjen.

Nada se da će narednih dana i meseci, kroz dijalog sa Srbijom, i u tom biti postignut napredak.

„Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana ali rana nestalih najveća je od svih“, rekla je Grabar Kitarović i dodala da je to bio razlog njenog insistiranja na dijalogu sa Srbijom.

Kako prenosi portal Dnevnik.hr, naglasila je da je to bio i ključan razlog za susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te dodala da će i dalje insistirati na tome, kao i na pitanju podrške ulasku Srbije u EU.

Smatra da je za rešenje tog pitanja potrebno učiniti puno više od malih pomaka i dodala da više nema nikakvog razloga da se s tim odugovlači.

„Dalje ću insistirati na tom kao ključnom elementu dijaloga i naše podrške ulasku Srbije u EU“, rekla je Grabar-Kitarović, koja kaže da želi da veruje da i u Srbiji postoji dobra volja.

Podsetila je i da je svojim poverenikom za nestale imenovala Ivana Vrkića i pozdravila Vučićevo imenovanje veterana Matića na istu funkciju u Srbiji.

„Nemamo drugog načina osim strpljivog dijaloga i istraživanja potencijalnog grobišta“, dodala je apelujući na sve koji imaju informacije o nestalima da ih dostave nadležnima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar