U trendu

Kitarović se slikala sa ustaškom zastavom (foto)

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše danas Indeks.hr.

Profesor u Torontu Tihomir Janjicek objavio je fotografiju sa hrvatskom predsednicom ispred koje je postavljena hrvatska zastava sa prvim belim poljem u šahovnici, piše Indeks.

Janjicek se obratio javnosti i objavom na Fejsbuku u kojoj je naveo da je zastavu postavio uz licno odobrenje predsednice.

„Predsednica je videla zastavu i kako se na fotografiji može videti, svojeručno je pridržala zastavu. Čestitam predsednici na njenom iskrenom hrvatstvu. Ovaj primerak zastave je moj lični primerak i kupljen je u Zagrebu i u to vreme je bila zvanična državna zastava Hrvatske. Ova zastava okuplja sve Hrvate, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i širom sveta, gde god se nalazili“, napisao je Janjicek.

Indeks je ranije pisao da je grb sa prvim belim poljem trajno postao ustaški amblem koji je iz upotrebe uklonjen pošto su fašisti poraženi u Drugom svetskom ratu, kao i da je za vreme SFRJ Hrvatska koristila grb s prvim crvenim poljem, koji se posle osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske, prenosi RTS.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Običan Srbin

    Nemojte da kvarite podnose sa Hrvatskom, što ovo objavljujete,

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike