U trendu

Knežević na poternici, a tvrdi da je finansirao DPS

PODGORICA – Snimak koji danima kruži u medijima, a na kome se vidi predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević koji daje kovertu bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću, uzburkala je javnost.

Blic od ponedeljka prenosi da je sam Knežević rekao da je u koverti bila suma od 100.000 evra namenjena za potrebe izborne kampanje Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Knežević se ubrzo našao na nacionalnoj poternici, a njegove poslove istražuje Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zbog sumnje u finansijske malverzacije, među kojima je i pranje više od pola milijarde evra preko „Atlas banke“.

Knežević je optužio Đukanovića, inače svog nekadašnjeg prijatelja, za pokušaj preuzimanja poslova i imovine i tvrdi da iza naloga za njegovo hapšenje stoje ljudi bliski crnogorskom predsedniku, a da je u tome glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Knežević tvrdi da je jedan od najvećih donatora DPS-a u poslednjih 25 godina.

Blic navodi da policija i Specijalno tužilaštvo već duže privode i saslušavaju službenike Kneževićeve „Atlas banke“ zbog sumnje da je preko nje oprano više od pola milijarde evra, a istragom je obuhvaćeno i više desetina firmi i pojedinaca.

Blic navodi da je Knežević i u Srbiji posedovao nekretnine, poput hotela „Mažestik“, a posedovao je i „Atlas banku“ koju je prodao „Pireus banci“, a koja je nakon toga odobrila kredit od milion i po evra firmi „Kapital invest“ Mila Đukanovića.

U međuvremenu, Knežević iz inostranstva, preko Instagrama, uz intrigantne poruke objavljuje serije zajedničkih fotografija sa Đukanovićem, njihovim zajedničkim prijateljima, pojedinim funkcionerima DPS-a i čelnicima tužilaštva, među kojima je i Katnić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike