U trendu

Knezević objavio deveti snimak razgovora o korupciji

PODGORICA – Predsednik Atlas Grupe, Duško Knežević, objavio je danas kratku verziju devetog po redu razgovora sa Nenadom Vujoševićem, sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva na temu postojanja navodne korupcije u crnogorskom tužilaštvu.

Knežević je najnoviji audio snamk objavio u danu kada je Vujošević doveden iz pritvora na drugo saslušanje u Specijalnom tužilaštvu.

Na prvom saslušanju, nakon hapšenja, Vujošević je negirao da je uzimao novac od Kneževića za podmićivanje tužilaca.

Podgoričke Vijesti objavile su transkript ovog kratkog razgovora i dodaju da je Knežević najavio da će komplean snimak razgovora sa Vujoseviće objaviti u srijedu, 16. oktobra.

Nakon što je Knežević zapretio da će objaviti snimak razgovora, Vujošević ga je zamolio da to odloži i da izostavi njega iz ti razogovora.

Knežević mu na to kaže da mora da objavi upravo to, rekavši da je reč o „fukarizmu“.

Vujošević ga dalje ubeđuje da je „ovaj čovek (Ivica Stanković) mrtav on ide, znači samo mene da zapališ“.

Uprkos ubeđivanju da je Stanković „mrtav“, odnosno da mu mandat ističe i da za, kako kaže, desetak dana neće imati više nikakvih ingerencija, Knežević kaže:“Korupcija tamo u onome, da se zna da ste me tri godine reketirali“.

Vujosević, međutim, kaže da ga nisu reketirali, već da su Kneževiću pomagali, a biznismen odgovara:“Pa jeste pomagali za pare ništa za poljupce, svaki put ste dolazili i tarifu određivali“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.