U trendu

Knežević: Odbio sam mesto potpredsednika vlade

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da je na jučerašnjem sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio mesto potpredsednika nove vlade.

„Ja sam odbio da budem kandidat za potpredsednika u novoj Vladi, ne zato što ne verujem u sebe, već zato što mislim da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način“, rekao je Knežević danas na konferenciji za novinare.

On je izneo stav da suština nije u personalnim rešenjima i da je premijeru rekao da u toj vladi treba da se nađu ljudi iz DF-a, SNP-a i svih stranaka koje čine većinu, srazmerno njihovoj snazi i broju mandata.

Istakao je da se situacija promenila i da za razliku od 30. avgusta, premijer je sada postao stranačka ličnost pruživši podršku Demokratskoj Crnoj Gori na izborima u Nikšiću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić, rekao je da je tokom jučerašnjeg razgovora premijeru Krivokapiću skrenuo pažnju da o rekonstrukciji Vlade treba prvo da razgovara parlamentarna većina, te da je zato inicirao sastanke predsednika partija koje čine većinu.

„Ova Vlada ima manjinsku podršku, imamo određene probleme i nismo to krili. Najvažnije je da će predsednici temeljno prodiskutovati o rekonstrukciji Vlade pa ćemo se dogovoriti i izjasniti“, kazao je Mandić.

Kaže da je prekinuo priču Krivokapića o potpredsedničkim mestima.

„On je govorio da može Vlada da se širi u smislu potpredsedničkih mesta, ali ja sam zaustavio tu priču, kako bismo videli šta će reći parlamentarne stranke“, naveo je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.