U trendu

Knežević zbog pasoša ne može u Rusiiju

PODGORICA – Predsednik crnogorske opozicione Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević neće moći da otputuje u Rusiju na svečanost “Dan otvorenih vrata”, nakon što mu je ponovo oduzet pasoš.

Kako je saopšteno iz ove partije “nema dileme” da je ponovno oduzimanje pasoša Kneževiću “koordinirana akcija” vlasti s namerom da zabrane njegove međunarodne aktivnosti.

“Nakon što je sudija Suzana Mugoša na zahtev (tužioca) Milivoja Katnića ponovo oduzela pasoš lideru DNP-a, nemamo nikakvu dilemu da se radi o koordiniranoj akciji režima kako bi se sprečile međunarodne aktivnosti Milana Kneževića. Više je nego očigledno da njegove posete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, učešće na PŠE i nedavni sadržajni susreti u Moskvi, predstavljaju latentnu opasnost za režim koji ima za cilj da predsednika DNP- a u kontinuitetu ili šalje u zatvor, ili da mu oduzimanjem putnih isprava nametne svojevrsnu izolaciju”.

Navodi se da je Knežević dobio poziv da prisustvuje svečanosti u Rjazanju i otkrivanju spomenika legendarnom generalu i načelniku Generalštaba Sovjetskog Saveza Vasiliju Filipoviču Margelovu.

Na vojnoj akademiji koja nosi ime generala Margelova predviđeno je osveštenje hrama i svečana liturgija koju će služiti Rjazanjski i Mihajlovski mitropolit Marko.

Učesnicima svečanosti iz političkog i društvenog života Rusije obratiće se i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu, a predviđeni su i brojni bilateralni susreti s predstavnicima Državne dume i Saveta Federacije.

Navodi se i da će umesto Kneževića ovoj svečanosti prisustvati u ime DNP-a Vladislav Bojović, član Predsedništva i doskorašnji poslanik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.