U trendu

Knin: Privedeno više osoba zbog požara, među njima i Srbi

Policija u Kninu privela je danas nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa požarima na tom području Šibensko-kninske županije, objavio je portal „ŠibenikIN“, pozivajući se na policijske izvore.

Index.hr prenosi da je uhapšeno šest osoba, od kojih su dvojica državljani Srbije.

S druge strane, hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je medijima rekao da je zbog izazivanja požara kod Kistanja uhapšeno sedam osoba.

Uhapšene je policiji prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a reč je o petorici maloletnika i jednom 18.godišnjaku, navodi Index.hr.

Kako precizira, četvorica su iz obližnjeg sela Radica Donjih, a ostala dvojica državljani Srbije, njihovi rođaci koji leti dolaze u selo.

Mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrsnici Kistanje-Knin-Oklaj primetila je radnica Nacionalnog parka Krka koja je to prenela čuvarima prirode u parku, nakon čega je nadzornik NP Krka zaključio da je reč o skupu lokalnih momaka i odlučio da ih pronađe.

Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, doznao je „ŠibenikIN“ od izvora bliskog istrazi.

Kako navodi Index.hr, mladići su nadzorniku rekli da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17.godišnjak, da se ona otela kontroli i da su je uzalud pokušali ugasiti, pa su potom pobegli.

Mladići su navodno odranije poznati policiji, ali i lokalnom Centru za socijalnu zaštitu.

Ministar Božinović je rekao da se ne može isključiti da je požar podmetnut, te da se prema pojedincima sprovode istražne radnje zbog požara u Kistanjama.

On je dodao da ampule pronađene na požarištu ne sadrže zapaljivi materijal, već je reč o epruveti s pisanim porukama, svojeversnoj dečjoj igri.

„ŠibenikIN“ je ranije javio, prenoseći nezvanična saznanja, da je najmanje jedna osoba zbog izazivanja požara uhapšena u oblasti Burnuma kod Kistanja, gde je sinoć izbio požar.

Požar je tokom noći lokalizovan, ali je oko 13 sati ponovo buknuo, preneo je Index.hr.

Sat kasnije, vatrogasci su od policije tražili dva kombija kako bi zbog opasnosti od požara evakuisali meštane zaseoka Marčići.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar