U trendu

Ko želi da bude predsednik Hrvatske?

Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov navodno, želi da iz Hrvatskog sabora pređe na poziciju predsednika države, pišse zagrebački nedeljnik Nacional i tvrdi da je nakon tog saznanja došlo do širenja panike u najuticajnijem HDZ-u.

Most je s druge strane uveren da se uoči formiranja vlade Petrovu podmeće.

„Slikovito govoreći, Božu Petrova su počeli povlačiti za kosu, rastezati ga kako bi mu se istegnuo vrat, a sve se to radi kako bi mu u političkom smislu pokušali odseći glavu. U određenim krugovima unutar HDZ-a pojavile su se iz nama ne posve jasnih razloga razne bojazni, na granici panike, od dodatnog jačanja Mosta“, navodi Nacional.

Za pojačavanje te panike od prije par dana, kako se navodi, počele su se plasirati tvrdnje da se Božo Petrov želi kandidirati za hrvatskog predsednika.

„To je u funkciji nastojanja da se od Petrova napravi političkog megalomana i da ga se diskredituje, ali još je zanimljivije da se vidi da se u određenim krugovima pojavio očiti strah od mogućnosti da se Petrov za tu funkciju i kandiduje“, izjavio je za Nacional izvor bliza, Mostu.

Prema pisanju Nacionala, tvrdnje da se Petrov, čelnik Mosta i budući predsednik Hrvatskog sabora, nakon završetka dvogodišnjeg mandata na čelu Sabora planira kandidirati za hrvatskog predsednika doprle su do vrha HDZ-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar