U trendu

Kod Djevdjelije se udavilo troje migranata

Iz Suve reke kod Djevjdjelije izvadjena su tri tela, a policija pretpostavlja da je reč o migrantima koji su pokušali ilegalno da udju u Makedoniju, javili su danas makedonski mediji.

Kako prenose portali, policija je potvrdila da su u Suvoj reci jutros u 6.45 pronadjena tela dva muškarca i jedne žene, a iz nevladinih organizaciji čiji su aktivisti na terenu kažu da je moguće da se udavila još jedna osoba.

Policija je navela da identitet udavljenih još nije utvrdjen.

Istovremeno su 23 osobe spasene iz reke koje je nadošla zbog kiše koja pada poslednjih dana. Oni su, navodi se, odvedeni u prihvatni centar „Vinojug“ gde im je ukazana medicinska pomoć.

Nezvanično, radi se o državljanima Avganistana. U njihovom spasavanju iz Suve reke učestvovali su i pripadnici teritorijalne odbrane i protivpožarne jedinice iz Djevdjelije.

U kampu kod Idomenija na grčkoj strani granice sa Makedonijom, prema procenama, ima oko 14.000 izbglica koji žele da preko Makedonije nastave put ka bogatim zemljama Evropske unije, ali je poslednjih dana blokiran njihov ulazak na makedonsku teritoriju, nakon odluke Slovenije da prima samo izbeglice koji imaju uredna dokumenta i šengensku vizu.

 

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar