U trendu

Kod Slavonskog Broda desetoro poginulo kada je sleteo s puta autobus kosovskih tablica

U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Slavonskog Broda desetoro ljudi je poginulo, a više desetina je povredjeno kada je autobus kosovskih oznaka sleteo s kolovoza, saopštila je brodsko-posavska policija.

„Tokom uvidjaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka i da je, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo deset osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu“, rekao je portparol brodsko-posavske policije Damir Brezić, prenela je Hrvatska radio-televizija.

On je dodao da je situacija i dalje veoma teška i da ima više životno ugroženih putnika. Prema izvšetajima s terena, hitna pomoć i dalje prevozi povredjene u bolnice.

Načelnik saobraćajne polciije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je novinarima da je na mestu dogadjaja utvrdjeno da se radi o autobusu kosovskih registracija koji je putovao na redovnoj liniji Frankfurt-Priština.

Prve informacije policije govorile su da je reč o autobusu makedonskih registracija i da su poginule tri osobe, a nešto kasnije taj broj porastao je na osam. Dojavu o nesreći policija je dobila u 6.20.

U toku je uvidjaj na mestu nesreće. Saobraćaj je prekinut izmedju čvorova Slavonski Brod zapad i istok u smeru Beograda i preusmeren na obilazne pravce.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.