U trendu

Kolakušić: Ugledajmo se na Srbiju u borbi protiv korupcije

ZAGREB – Sudija Trgovinskog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić pozvao je građane da se uključe u borbu protiv korupcije i poručio da Hrvatskoj uzori u tome mogu biti Srbija gde se sumnjiva imovina oduzima i prodaje već u prvostepenim sudskim postupcima, ali i Rumunija koja je pokrenula postupke protiv više od 30.000 ljudi.

„Hrvatskoj uzor u borbi protiv korupcije trebaju biti Rumunija i Srbija“, rekao je Kolakušić i dodao da su u Srbiji odlučno krenuli u borbu jer se tamo već u prvostepenom postupku zbog korupcije oduzima i prodaje imovina, prenosi hrvatski Nacional.

„Ako se radi o mafijašima, onda ta imovina ide za dečje vrtiće i domove za nezbrinutu decu. Ako se u postupku dokaže da nisu krivi, dobice naknadu štete. Ali, već u prvom trenutku im se sve oduzima jer inače – korupcija se isplati“, kazao je Kolakušić.

Kolakušić, koji je i zvanično objavio početak svoje antikorupcijske kampanje u sklopu nedavno osnovane organizacije, rekao je da je da je to osnova za oporavak društva“.

„Hrvatska je država koja je pokradena i opljačkana. Ukoliko se ne suprostavimo korupciji na svim nivoima i to svim snagama – Hrvatska će nestati. Svake godine u Hrvatskoj se ukrade više od 30 milijardi kuna. Prema istraživanjima agencija, polovina novca za javne nabavke gubi se zbog korupcije“, rekao je Kolakušić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar