U trendu

Kolarić:Korisnici domova za stare moći će da primaju posetu

ZAGREB – Očekuje se da će hrvatska vlada danas najaviti popuštanje nekih epidemiološkh mera od 1. februara, a za sada je izvesno da će biti odobrene posete korisnicima domova za stare koji su vakcinisani ili su preboleli koronu.

Član vladinog Naučnog saveta Branko Kolarić rekao je da je to dogovoreno na jučerašnjem sastanku s obzirom na to da je stariji deo populacije u domovima za stare i nemoćne u velikom broju vakcinisan i mogu da normalizuju svoj život.

“Posete će biti dozvoljene svima osim onima koji su akutno bolesni ili u stacionaru. Procepljenost je negde 50, negde 60, a negde čak i do 70 posto”, rekao je Kolarić za zagrebačku N1 tv.

Uprkos nedostatku vakcina, korisnicima domova za starije bili su prioritetna grupa i uspelo se da oni budu vakcinisani u visokom procentu, rekao je Kolarić.

“Da smo imali redovnu isporuku vakcina kako je bilo dogovoreno verujem bismo sledeće sedmice počeli da vakcinišemo starije osobe koje nisu u institucijama. Zasad to odlažemo dok ne dobijemo nove doze”, naveo je Kolarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.