Komersant: Djukanović je za nastavak evrointegracija i normalizaciju odnosa sa Rusima

Na predsedničkim izborima u Crnoj Gori pobedio je lider vladajuće koalicije Milo Djukanović koji se u vreme kampanje zalagao za nastavak evroatlantstkog puta zemlje, ali je pri tom izrazio spremnost za izgradnju dobrih odnosa sa Rusijom, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

List piše da se Djukanović od samog početka smatrao glavnim pretendentom na pobedu, a da je samo pitanje bilo da li će pobediti u prvom ili drugom krugu, dodajući da je upravo on poslednjih četvrt veka bio faktički lider Crne Gore.

Glavna teza Djukanovića u predsedničkoj kampanji bila je da na predsedničkim izborima treba da pobedi evropska Crna Gora, jer će, u suprotnom biti podvrgnuti preispitivanju i njena nezavisnost i članstvo u NATO i put u EU, navodi Komersant.

Dnevnik dodaje da je na samom kraju kampanje poslao nedvosmisleni signal Moskvi, izrazivši spremnost da normalizuje rusko-crnogorske odnose, koji su se ozbiljno zakomplikovali kada je Crna Gora ušla u NATO.

„Trudićemo se da što pre normalizujemo odnose sa Moskvom. Odgovarajuće instrukcije dobio je i naš novi ambasador“, rekao je neimenovani izvor Komersanta u Djukanovićevom okruženju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike