U trendu

Komšić pozvao Vučića da iznese podatke o mešanju zapadnih sila u uzbore u BiH

Kandidat Demokratske fronte (DF) za hrvatskog člana Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odmah iznese dokaze o navodnom mešanju zapadnih sila u izbore u BiH, a ne kada izbori prodju.

„Vučić tvrdi da poseduje te dokaze. Ako je prijatelj BiH, kako za sebe voli da kaže, neka odmah iznese te frapantne dokaze i saznanja o umešanosti drugih država u izbore u BiH“, naveo je on.

Vučić je pre dva dana rekao da će posle oktobarskih izbora BiH izneti „frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS“.

Komšić je rekao da BiH „ne trebaju nikakve smutnje, ali isto tako ni glasine“, prenela je regionalna televizija N1.

„Zašto da se čeka 8. oktobar, tada je već kasno. Ako znate o čemu se radi, budite prijatelj ove države i sve javno iznesite“, rekao je Komšić.

On je rekao da je javnost u BiH do sada jedino upoznata s „mešanjem ruskih obaveštajnih službi, koje u saradnji sa HDZ-om i Draganom Čovićem pokušavaju da utiču na izborni proces u BiH“.

„Možda Vučić u nameri da pomogne Čoviću i da abolira rusko mešanje u izborni proces u BiH, spekulacijama o mešanju zapadnih sila u izbore u BiH jednostavno želi skrenuti pažnju sa toga ili reći da je mešanje u izborni proces u BiH sasvim normalno“, ocenio je Komšić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar