U trendu

Koprivica:Dekan Čirgić se ponašao kao uličar i huligan

CETINJE – Spoljni ekspert za kulturu u Ministarstvu prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore Dragan Koprivica optužio je danas dekana Fakulteta za crnogorski jezik Adnana Čirgića da je organizovao protestni skup na Cetinju.

Kako prenosi podgorička Pobjeda, Koprivica je rekao da se Čirgić na protestu ponašao, kako je kazao, „obični huligan i uličar“.

Objasnio je da je izašao pred skup studenata i nastavnog osoblja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju da bi ih pozdravio i pozvao na razgovor nekoliko profesora i studenata.

„Naravno, čim sam se pojavio, Adnan Čirgić je doživeo delirijum tremens, što se prenelo na jedan broj prisutnih. U pokušaju da smirim situaciju poslao sam čak i poljubac okupljenima pre nego pozovem predstavnike da uđu u zgradu, ali su već tad počele prijateljski da lete kamenice, pa sam ušao u ulaz“, ispričao je Koprivica.

Zatim je, kazao je, jedan broj ostrašćenih pojedinaca nasilno prodro u zgradu i pored policijskog i dežurnog obezbeđenja, pa su i uskakali u kancelarije, vikali na zaposlene službenice praveći nered po službenim prostorijama, valjda da im na prigodan način čestitaju Osmi mart.

„Verujem da će o tom klasičnom upadu u državne prostorije i nadležni organi dati svoj sud. Okupljenima sam u najboljoj nameri hteo da saopštim stav resornog Ministarstva da studenti FCJK nemaju razloga da brinu za svoje studiranje, da budžet još nije usvojen, itd. ali se od Čirgićeve vriske iz mase nije moglo doći do reči“, rekao je Koprivica.

Tvrdi da je Čirgić zloupotrebio studente prvenstveno u svoje svrhe.

Koprivica je izražio žaljenje što se “spontani” skup pretvorio u rušilačku, huligansku akciju.

„Koliko god neredi i nemiri po Crnoj Gori nekom odgovarali, građanski mir predstavlja osnov svih perspektiva naše zemlje na putu ka EU. Svakako, u to se ne uklapaju nasilni akti poput današnjih, uz uskakanje pojedinaca u državne prostorije i pravljenje haosa po visokoj instituciji Crne Gore“, naveo je Koprivica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.