U trendu

Koprivica: Nismo govorili o raspodeli funkcija

PODGORICA – Nosilac liste „Mir je naša nacija“ Momo Koprivica izjavio je sinoć da koalicije koje pregovaraju oko formiranja vlasti u Nikšiću do sada nisu govorile o raspodeli funkcija i naglasio da neće biti nikakve postizborne saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) niti će se s njima voditi razgovori.

Koprivica je za TV Vijesti naglasio da će se koalicije koje pregovaraju o formiranju vlasti demokratski dogovoriti oko toga ko će biti predsednik opštine u Nikšiću.

„Izbori su poslali jasnu poruku da se DPS ne može više vratiti na vlast. Dugo će biti u opoziciji“, poručio je Koprivica i dodao da smatra da će uslediti vreme stabilnijeg odnosa parlamentarne većine i Vlade.

On tvrdi da je uoči izbora u Nikšiću „primetio propagandno medijsko delovanje iz Srbije“, ali kaže da nije primetio neke nezakonite radnje.

„To je doprinelo predreferendumskoj atmosferi podela, koja odgovara DPS-u“, rekao je Koprivica.

Nosilac liste „Za budućnost Nikšica“ Marko Kovačević ocenio je da je Crna Gora prošle godine bila „top tema“ zbog litija i Zakona o slobodi veroispovesti.

„Crna Gora je postala politički interesantna, a specifično je vezana sa Srbijom. Samim tim to su bili zahtevi regionalnog tržišta. Ništa se nije odlučivalo u Beogradu, i ta konstatacija nije istinita“, rekao je Kovačavić, dodaje CDM.

On je naglasio da nije tačno „da smo pupcanom vrpcom vezani za (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića“.

„Nama je Crna Gora država, a Nikšić naš grad. Naravno da nismo lista Aleksandra Vučića. To je politika DPS-a i da je za sve u Crnoj Gori što se dešava loše ovde kriva Srbija“, rekao je on.

On je negirao da je u Nikšiću bilo više poslanika SNS-a, već samo jedan, kojem je, kako je naveo, majka iz tog grada.

„Mi ne krijemo da imamo partnerski odnos sa Vučićem i više puta smo se sastajali sa njim. Ali ne oko izbora u Nikšicu, već oko pomoci srpskom narodu i slično. Treba da prekinemo sa tom praksom da je Srbija za sve kriva, već da vidimo kakav može biti partnerski odnos koji može doprineti i nama Srbima. I svima ovde, bez ugrožavanja teritorije i suvereniteta“, poručio je Kovačević.

Kovačević je kazao da je dogovoreno da se predstavnici Koalicije za budućnost Nikšića, Mir je naša nacija i Crno na bijelo sastanu do kraja sedmice kako bi se dogovorili oko dinamike pregovora.

On je dodao da Miodrag Daka Davidović nije pozvan, već da su željeli da pregovaraju sa partnerima na republičkom nivou.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.