Kormak o Dodikovom odbijanju rukovanja: Ne brine me

Ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak, izjavila je danas, nakon što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio da se rukuje sa njom u Donjoj Gradini na komemoraciji za žrtve ustaških zlocina, da je tu došla „da bi odala počast žrtvama“, ne komentarišući direktno Dodika.

„Političari govore za sebe, niti me brinu, niti želim da komentarišem te gestove. Imala sam dobre i pozitivne sastanke i boravila u dobroj atmosferi u Republici Srpskoj“, izjavila je Kormakova, prenosi Avaz.ba.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, na današnjoj komemoraciji u Donjoj Gradini za žrtve ustaških zločina, odbio je da se rukuje sa ambasadorkom SAD u BiH Morin Kormak.

Kako prenose „Blic“ i sarajevski „Dnevni avaz“, Dodik se rukovao sa svima, pa i sa političkim oponentima Mladenom Ivanićem i Borislavom Borenovićem, ali kada mu je ambasadorka Kormak pružila ruku, on je to ignorisao.

Navodi se da je Dodik, nakon što su ga SAD stavile na „crnu listu“ i uvele mu sankcije, za to nedavno optužio američku ambasadorku i istakao da je Kormakova nepoželjna osoba na teritoriji RS.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radović

    To je to. Treba im dati do znanja da ne mogu raditi šta hoće, već da postoji regularan kodeks ponašanja jednak za sve.Njoj je dat nalog od njenih šefova da može koliko hoće i gdje hoće pljuvati po Srbima jer nijesu u interesu Amerike izvršili kolektivno ubistvo, pa misli da to može uraditi, ali u Republici Srpskoj dok je Dodik tamo, neće moći.Čisto sumnjam da je u Jasenovac išla da se pokloni žrtvama.To je sasvim drugi razlog.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike