najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kovač: Još se ne zna kada će Nikolić u Zagreb

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je danas da će sigurno doći do posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Hrvatskoj, ali da se još ne zna kad.

“Sigurno će doći do posete Tomislava Nikolića, uslovi postoje, samo je pitanje kad. Sutra ću verovatno razgovarati s njihovim Ivicom Dačićem i pokušaćemo da hrvatska manjina u Srbiji bude tretirana kao i madjarska”, rekao je Kovač za regionalnu N1 televiziju upitan postoje li uslovi za Nikolićevu posetu Zagrebu o kojima su pisali mediji u Srbiji.

On je naglasio da Hrvatska sa svim susednim državama želi da ima uređene i kvalitetne odnose. Novi hrvatski ministar je izrazio nadu da će se “u komunikaciji naći modus” koji će omogućiti da problemi iz prošlosti budu rešeni u interesu gradjana.

Upitan o odnosu Hrvatske prema izbeličkom problemu, Kovač je odgovorio da je Hrvatska počela da sarađuje sa susednim zemljama.

“U toku je dogovor Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Želimo na granici Makedonije i Grčke vršiti profilaciju i na taj način vršiti normalan tranzit izbeglica prema zapadu”, rekao je Kovač. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike