U trendu

Kovač pozvao Plenkovića da odustane od kandidature

ZAGREB – U Hrvatskoj uveliko traje kampanja uoči predstojećih unutarstranačkih izbora u vladajućoj HDZ, a kandidat za šefa te stranke, Miro Kovač, nezadovoljan načinom obelezavanja 30 godina od njenog osnivanja, pozvao je aktuelnog predsednika Andreja Plenkovića da u interesu stranke odustane od kandidature.

„Plenković sa svojim stavovima, sa svojim politikama ne okuplja, on deli HDZ, on više nije čovek koji nudi rešenja za hrvatsku politiku i za HDZ, pozivam ga da u interesu HDZ-a i u interesu budućnosti ove zemlje odustane od kandidature“, rekao je Kovač.

Kovač kaže da Plenkovićev način vladanja, njegove svojevoljne odluke, njegove vrednosti nisu u skladu sa vrednostima većine birača i članova HDZ-a, a potvrdu za to nalazi u jučerašnjoj reakciji na satiru maškara u Imotskom.

Na maškarama prošlog vikenda u Imotskom su zapaljene lutke gej para koji u naručju drži usvojeno dete, kao izraz neslaganja da se gej parovima dozvoli usvajanje dece.

„To su dvostruka merila i mnogi ljudi u HDZ-u su zbog toga razočarani“, rekao je Kovač, prenela je zagrebačka N1 tv.

Kovač smatra da je Plenković po svojim stavovima stavovima bliži predsedniku Zoranu Milanoviću i lideru opozicione SDP Davoru Bernardiću

„Ne možemo imati rukovodstvo stranke koje vodi politiku SDP-a, politiku Bernardića i Milanovića, to je nešto što HDZ-ovci ne žele, ne žele veliku koaliciju, ne žele koliciju sa SDP-om, nego sa stanakam koje su srodne HDZ-u“, rekao je Kovač.

Ocenio je i da HDZ s Plenkovićem na čelu ne može dobiti parlamentrane izbore i dodaje da članovi HDZ to „znaju i osećaju“.

„Da bismo sprečili treći uzastopni poraz na izborima za Hrvatski sabor bilo bi najbolje da Plenković uopšte ne bude kandidat za predsednika stranke, da se smanje tenzije u HDZ-u i da postignemo jedinstvo kako bismo svi zajedno nakon 15. marta prionuli poslu i pripremali se za izbore za Sabor“, izjavio je Kovač, koji nije zadovoljan ni Plenkovićevom borbom protiv korupcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.