najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kovač: Slučaj Čolović je „jako smešan“

Odlazeći šef hrvatske diplomatije Miro Kovač kaže da je slučaj hrvatskog špijuna Čede Čolovića, koji je u Beogradu osuđen na tri godine zatvora nakon što je priznao krivicu, “jako smešan” I podseća na jugoslovenske propagandne filmove lošeg kvaliteta.

Čolović je na tri godine zatvora osuđen pošto je priznao da je u Srbiji špijunirao u korist Hrvatske.

Nakon njegovog priznanja I nagodbe sa tužilaštvom, Viši sud u Beogradu ga je osudio na tri godine zatvora.

Hrvatska uporno minimizuje ageru i negira povezanost sa Čolovićem, tvrdeći da je reč o navodnom nametanju diplomatskog rata.

“Sve to skupa je jako smešno. Mi smo o svemu tome samo čitali u medijima I nikakvo službeno obaveštenje kao država ili Ministarstvo spoljnih poslova nismo dobili”, rekao je Kovač u Dnevniku TV Nove.

Dodao je da ga sve to podseća na “jugoslavenske propagandne filmove nakon Drugog svetskog rata, ali one lošeg kvaliteta”.

“To je jedan proizvod, taj film, koji se nama nameće, ali hrvatsku javnost, čini mi se, to previše ne zanima”, tvrdi Kovač.

Upitan šta je bio cilj Srbije sa objavljivanjem afere s Čolovićem, Kovaž kaže da ne zna “šta kolege u Srbiji s tim žele da postignu”.

“Ako žele da nastave s nekakvom diplomatskom agresijom na Hrvatsku, to je osuđeno na propast. Mi smo više puta rekli, mi smo jedna stabilna zemlja koja želi da sarađuje sa svojim susedima pa tako I sa Srbijom”, rekao je Kovač.

Dodao je da Srbija sada, kako kaže, ima šansu da sa Hrvatskom sarađuje u evropskom duhu, I duhu dobrosusedstva.

Smatra da Srbija treba da se prihvati posla jer, kako kaže, ima puno toga što u okviru pregovora sa EU treba uraditi.

“ Neka Srbija počne s izvršavanjem svojih obveza u pregovorima s EU, a neka manje filmova snima ove vrste”, ponovio je Kovač.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Radoslav Radovic

    Tacno, smijesan je,ali ti mi nijesi nesto nasmijan.Srbi imaju drugaciji humor.Ko se zadnji smije, najsladje se smije.

  2. spar

    opet nisi popio terapiju koju ti prepisa psihijatar

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike