najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kovač: Špijunska afera „trećerazredna epizoda sapunice“

Hrvatska dosad nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje od srpske strane o hapšenju hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje, izjavio je danas u Bratislavi hrvatski ministar spoljnih poslova Miro Kovač, ocenivši da je reč o „trećerazrednoj epizodi sapunice“ koja je plasirana u medije, javlja Hina.

„Mi o tome zvanično ne znamo ništa“, kazao je Kovač novinarima u Bratislavi, gde učestvuje na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova EU.

On je rekao da je taj stav izneo srpskom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, koji danas u Bratislavi učestvuje na tom skupu kao šef diplomatije zemlje kandidata.

Kovač kaže da se sa Dačićem „video i sinoć i jutros“.

„Ja sam rekao istu stvar svom kolegi Dačiću, da ne želimo učestvovati u nekakvoj jeftinoj sapunici. Ozbiljno ćemo raditi. Ja se tako ponašam, a to očekujemo i od kolega u Srbiji“, prenela je Hina izjavu Kovača.

On je kazao da do sada hrvatska ambasada o hapšenju hrvatskog državljanina pod optužbom za špijuniranje nije dobila nikakvu informaciju od Vlade Srbije, iako je, kako tvrdi, na tome insistirala.

„Mi smo od juče po podne u stalnom kontaktu s hrvatskim predstavništvom u Srbiji, pokušali smo da saznamo od relevantnih srpskih državnih tela o čemu je reč“, izjavio je Kovač.

Prema njegovim rečima, to je neka vrsta „cirkusa Kolorado“.

„Budući da je to plasirano u medije, a ne našoj hrvatskoj strani, ispada da je to neka vrsta trećerazredne epizode u ovoj sapunici koja se nama u Hrvatskoj servira već nedeljama“, istakao je on.

Naglasio je da je to za njega koji, kako kaže, „želi raditi ozbiljan posao, a ne baviti se ovakim načinom komuniciranja preko medija“, zaista neozbiljno i izrazio uverenje da će se, kako je rekao, „strasti u Srbiji smiriti“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike