U trendu

Krivokapić: Naša vlada počiva na sedam stubova

PODGORICA – Mandatar crnogorske vlade Zdravko Krivokapić saopštio je večeras da će
nova vlada počitavati na sedam stubova i predstavio članove budućeg kabineta.

„Sedam je stubova na kojima počiva naša Vlada, – pet su prepoznati kao elementi kojima se prepoznaje rad na prostorima EU.

Prvi stub obuhvata zelenu ekonomiju, drugi digitalnu transformaciju, treći je regionalna saradnja i povezanost, četvrti je unapredenje konkurentnosti. Peti je socijalna zaštita, šesti je društveno jednake šanse“, rekao je Krivokapić i dodao da je sedmi proces integracija ka EU.

„U tom delu opredelili smo se za 12 ministarstvava,“ rekao je mandatar u video obraćanju javnosti.

On je objasnio da zbog kovida nije organizovao konferenciju za novinare i podsetio na sporazum nakon izbora da će vlada biti ekspertska, prenose Vijesti.

„Prilikom dosadašnjeg rada opredelili smo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru“, kazao je Krivokapić.

On je naveo da je napravljen specifičan model, a da će se fokusirati na vladavinu prava i borbu potiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala.

“Drugi deo su finansije i ekonomija. Želimo da finansije budu stabilne a ekonomija tako održiva da vidimo boljitke svakim danom u svakom pogledu,“ rekao je Krivokapić.

Dodao je da sledeći element koji mora da bude obrađen je obrazovanje, jer samo onaj koji ima znanje može biti na tržištu verifikovan i vrednovan bez obzira da li je u ili van Crne Gore.

„U periodu kada je naše zdravlje ugroženo virusom koji ne zaobilazi ni Crnu Goru, taj fundament je četvrta karakteristika koja predstavlja zdravlje“, kazao je mandatar u obraćanju putem video poruke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.