U trendu

Krivokapić zadovoljan posetom Republici Srpskoj

BANJALUKA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić boravi danas u zvaničnoj poseti Republici Srpskoj, gde se sastao sa predsednicom Željkom Cvijanović, koja je izjavila da je na sastanku razgovarano o odnosima Republike Srpske i Crne Gore i unapređenju saradnje.

„Ovo je bila prilika da upoznam premijera Crne Gore o političkoj situaciji, da su institucije stabilne“, rekla je Cvijanović.

Za dve delegacije ovo je dan novog puta. Postoji prostor za poboljšanje spoljnotrgovinske razmene, u prva četiri meseca ona iznosi oko 35 miliona maraka.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo posetom Republici Srpskoj, ističući da današnji dan predstavlja zaokret jer je prethodna crnogorska vlast, kako je rekao, često zaboravljala određene regione koji nose prefiks koji nije bio prihvaćen na najbolji način.

„Mi želimo da to promenimo. Nije bitno kako se ko oseća, šta je po nacionalnosti jer je došlo vreme da ekonomija dominira na ovim prostorima“, rekao je premijer Crne Gore.

Poručio je da upravo vlada na čijem je čelu šalje jednu takvu poruku – da je okrenuta ka boljoj budućnosti i prosperitetu, prvenstveno građana Crne Gore, te jačanju i unapređenu saradnje sa svim susedima.

Krivokapić je rekao da u vremenu krize moramo da pokažemo apsolutnu solidarnost, ističući da je za Crnu Goru u ovom trenutku najbitnije da spremno dočeka turističku sezonu.

Premijer je pozvao građane Srpske da posete crnogorsko primorje.

Nakon sastanka sa predsednicom Srpske, premijer Crne Gore razgovara i sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Nakon sastanka se očekuje obraćanje medijima, prenela je Radio televizija RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar