U trendu

Krstičević: Smenjena cela linija komandovanja u HRZ

OSIJEK – Hrvatski ministar odbrane, Damir Krstičević, izjavio je danas da je na predlog načelnika Glavnog sastava OS RH i saglasnost predsednice smenjena cela linija komandovanja povezana s prevozom švercera oružja u vazduhoplovnoj bazi Zemunik.

„Danas smo smenili celu liniju komandovanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu (HRZ), od komandanta voda vojne policije, preko komandanta letačkog voda, zatim komandanta eskadrile, i komandanta baze. Na njihova mesta su došli novi ljudi“, rekao je Krstičević nakon predstavljanja prioriteta hrvatskog predsedavanja EU u Osijeku.

„Imamo predlog glavnog načelnika Glavnog štaba da je došlo do propusta u liniji vođenja i komandovanja. Načelnik Glavnog štaba dao je predlog predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, a imamo i njenu saglasnost“, rekao je Krstičević, prenela je Hina.

Ministar je rekao da je Komisija koju je formirao da istraži slučaj prevoženja krijumčara oružja završilo je sa istragom.

„Treba razjasniti da u tom helikopteru nije bilo krijumčarenja naoružanja ni municije. To je istina“, rekao je i dodao da su smene usledile zbog propusta u liniji rukovođenja i komandovanja.

„Problem je da neko nije mogao da uđe u kasarnu i nije mogao da se vozi u (vojnom) helikopteru, i zato smo preduzeli i napravili promene u Hrvatskoj vojsci. Danas će dečki biti suspendovani, a uslediće i pravosudni organi koji će to kompletno raščlaniti“, poručio je Krstičević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar