U trendu

Kuljači status zaštićenog svedoka, Milena Marović na slobodi

Bivši gradonačelnik Budve, koji je zajedno sa 12 sadašnjih i bivših funkcionera budvanske opštine uhapšen juče, zaštićeni je svedok u tom slučaju i pušten je danas iz pritvora, objavili su podgorički mediji.
U Višem sudu u Podgorici u toku je saslušanje budvanskih funkcionera osumnjičenih da su oštetili budžet grada za 10 miliona evra i sudija treba da odluči da li će im produžiti pritvor.

Iz pritvora su ranije danas puštene menadžerka Opštine Budva Milena Marović Bogdanović i još četiri službenice gradske uprave.

Svi oni su uhapšeni u četvrtak ujutro.

Među uhapšenima su aktuelni gradonačelnik Lazar Rađenović, savetnik premijera Aleksandar Tičić, te bivši potpredsednik opštine Dragan Marović.

Milena Marović je kćerka, a Dragan Marović brat visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića.

Uhapšeni su osumnjičeni da su prilikom gradnje platoa za koncerte na plaži Jaz kod Budve, koji je izgrađen uoči nastupa američke pevačice Madone 2008. godine, oštetili lokalni budžet za dva miliona evra, dok su za osam miliona evra oštetili gradske finansije tokom gradnje tržnog centra „TQ Plaza“ gradskom jezgru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.